Interview podcast Kerkmuziek

Enkele weken terug is Bas door collega Gerben Budding geïnterviewd voor de Podcast kerkmuziek voor de St. Jansgemeente/PKN Gouda.
Dit interview was o.a. naar aanleiding van het behalen van de bevoegdheidsverklaring II en de compositie 'Kondig het jubelend aan'.
De podcast is te beluisten via de onderstaand link.

anchor.fm/sintjansgemeente/episodes/Kerkmuziek-met-Bas-Koster-e10ch8t

Bladmuziek te bestellen

Het is mogelijk om de composities die Bas heeft geschreven te bestellen via Sonolize. Op de tabblad webshop is het mogelijk om een overzicht te vinden de tot op heden geschreven composities maar het is ook mogelijk om via de onderstaande link op de site van Sonolize te komen waar ook een overzicht staat van de uitgegeven composities.

www.sonolize.com/nl/componist/koster-bas

Nieuwe rubriek op site Westerkerk Gouda

Sinds het begin van dit jaar (2021) is Bas een nieuw rubriek gestart op de site van de protestantse wijkgemeente Westerkerk te Gouda.
De naam voor deze nieuw rubriek heet 'Weet wat je zingt' en heeft als doel de gemeente meer bekend te maken met het liedboek 2013. Daarnaast dient het als doel om de gemeente actief bezig te laten zijn met het liedboek aangezien er door de gemeente helaas niet gezongen mag worden vanwege Covid-19.
Aan de hand van het kerkelijk jaar wordt elke week een nieuw lied behandeld met uitleg over de tekst, melodie en bij een aantal liederen zullen ook een aantal voorbeelden worden gegeven met betrekking tot compositiets van diverse componisten.
Daarnaast zullen bij de afleveringen ook luistervoorbeelden te vinden zijn van het gezongen lied en evt. composities.
Via de onderstaande link is de rubriek te lezen op de site van de Westerkerk Gouda.

www.westerkerkgouda.nl/actueel/zingen/

Nieuwe Compositie over 'Er is een roos ontloken'

Tijdens de 'Festival of Lessons and Carols' afgelopen donderdagavond 24 december 2020 in de Goudse St. Janskerk is de nieuw orgelcompositie van Bas over het kerstlied 'Er is een roos ontloken' (NLB 473) in prémiere gaan. Hoofdorganist van de St. Janskerk Gerben Budding heeft dit werk uitgevoerd.
Onderstaand treft u een link naar de video waarop de uitvoering te zien en te horen is.