Bas Koster nieuwe organist Haastrecht

Bas Koster wordt de nieuwe cantor-organist van de Hervormde Kerk te Haastrecht.
Koster zal naast Bas Verboom als vaste bespeler van het Van Dam orgel (1847) verbonden worden ingaande 1 maart 2023. Naast de kerkdiensten en het cantoraat zal hij zich bezighouden met de organisatie van concerten in genoemde kerk.

Bas Koster (*1988) studeerde hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij o.a. Ad van Sleuwen, Ruud Huijbregts en Jelena Bazova. Improvisatielessen werden gevolgd bij Henco de Berg en Wouter van der Wilt. In 2019 rondde hij zijn studie af met een eindexamenrecital in de St.-Jan te Gouda.
Vervolglessen worden sedert geruime tijd gevolgd bij Gerben Budding, hoofdorganist van de St.-Jan te Gouda.
De kerkmuziekopleiding werd gevolgd aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam, liturgiek bij Hanna Rijken, hymnologie en cantoraat bij Arie Hoek, en kerkelijk orgelspel bij Aart Bergwerff en Hayo Boerema. In 2020 rondde hij de opleiding met succes af.

Thans is Bas als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente Oudewater-Hekendorp en de Alexanderkerk te Rotterdam.
Daarnaast is hij organisatorisch verbonden aan de Muziekcommissie van de Stichting Goudse Sint-Jan.

Interview podcast Kerkmuziek

Enkele weken terug is Bas door collega Gerben Budding geïnterviewd voor de Podcast kerkmuziek voor de St. Jansgemeente/PKN Gouda.
Dit interview was o.a. naar aanleiding van het behalen van de bevoegdheidsverklaring II en de compositie 'Kondig het jubelend aan'.
De podcast is te beluisten via de onderstaand link.

anchor.fm/sintjansgemeente/episodes/Kerkmuziek-met-Bas-Koster-e10ch8t

Bladmuziek te bestellen

Het is mogelijk om de composities die Bas heeft geschreven te bestellen via Sonolize. Op de tabblad webshop is het mogelijk om een overzicht te vinden de tot op heden geschreven composities maar het is ook mogelijk om via de onderstaande link op de site van Sonolize te komen waar ook een overzicht staat van de uitgegeven composities.

www.sonolize.com/nl/componist/koster-bas